Πολιτικές Επιστροφών

Εργοστασιακό Πρόβλημα κατά την άφιξη

Πραγματοποιούμε όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους πριν την αποστολή κάθε παραγγελίας. Ως εκ τούτου προϊόντα στα οποία εντοπίζεται εργοστασιακό πρόβλημα κατά την άφιξη, ενεργούμε για την επίλυση του προβλήματος και αντικαθιστούμε τα προβληματικά εκ του εργοστασίου τμήματα ή ακόμη και ολόκληρο το προϊόν.

Ελαττωματικά προϊόντα

Κάθε προϊόν μας περνάει από τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου πριν απο την αποστολή του στον πελάτη. Ωστόσο, εάν παρατηρηθεί ελάττωμα στα προϊόντα που αγοράσατε η Εταιρία Epiplo.net θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή επισκευή των ελαττωματικών εκ του εργοστασίου τμημάτων ή την αντικατάσταση ολόκληρου του προϊόντος.

Ο κατασκευαστής του προϊόντος λαμβάνει την απόφαση για το αν το ελαττωματικό προϊόν  χρήζει επισκευής ή αντικατάστασης. 

Δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς του προϊόντος σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

Τι ισχύει για Ακυρώσεις – Επιστροφές

Για την διασφάλιση των σωστών προδιαγραφών των προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου σας, πριν την παραγγελία παρακαλούμε να μετρήσετε το χώρο σας σωστά για να αποφύγετε την παραγγελία λανθασμένων διαστάσεων. Θα σας συνιστούσαμε επίσης να μετρήσετε εάν το προϊόν χωράει από την πόρτα εισόδου καθώς για την αποστολή δεν υπολογίζονται τα κόστη χρήσης αναβατηρίου. Σε αυτήν την περίπτωση, επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το κόστος μεταφοράς.

Ακύρωση παραγγελίας για εξατομικευμένο προϊόν

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα ακύρωσης παραγγελίας που έγινε σύμφωνα με τις εξατομικευμένες προδιαγραφές του (διαστάσεις, χρώματα, υλικά κλπ) πριν αυτή προχωρήσει στο στάδιο κατασκευής εντός 14 ημερών από την παραγγελία. Η ακύρωση θα γίνεται μέσω email, με θέμα “Ακύρωση Παραγγελίας” όπου θα θέλαμε να αναφέρετε το προϊόν, το όνομα σας, το επίθετο σας, η διεύθυνση σας, το ποσό και ο τρόπος πληρωμής.

Η επιστροφή προϊόντος που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή, γίνεται μόνο σε περίπτωση εργοστασιακού ελαττώματος, όπου είτε επισκευάζεται είτε αντικαθιστάται. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν είναι δυνατή η επιστροφή προϊόντος που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με εξατομικευμένες ανάγκες.

Ακύρωση παραγγελίας για ετοιμοπαράδοτο προϊόν

Ετοιμοπαράδοτα προϊόντα είναι αυτά που έχουν κατασκευαστεί με προδιαγραφές εργοστασίου, σε συγκεκριμένες διαστάσεις, χρώματα & υφάσματα.

Με την αγορά ετοιμοπαράδοτου προϊόντος εξ αποστάσεως (στη συγκεκριμένη περίπτωση, μέσω του ιστότοπου μας), σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., έχετε το δικαίωμα ακύρωσης της αγοράς και επιστροφής των χρημάτων σας εντός 14 ημερών, για οποιοδήποτε λόγο και χωρίς καμία δικαιολογία. Η περίοδος υπαναχώρησης λήγει 14 ημέρες μετά την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων. Ωστόσο, αν η λήξη της περιόδου υπαναχώρησης συμπίπτει με αργία, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Αν δεν είστε σίγουροι σχετικά με το τι ισχύει στην περίπτωσή σας, μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε το εργαλείο της Ε.Ε. για τα δικαιώματα καταναλωτών που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα δικαιώματά σας όταν κάνετε αγορές στην ΕΕ.

Τι ισχύει για την επιστροφή χρημάτων

Εάν τα προϊόντα που παραλαμβάνετε δεν πληρούν τα χαρακτηριστικά που συμπεριλαμβάνονται στην “Περιγραφή” τους, ή στις εξατομικευμένες παραγγελίες σας, τότε υπάρχει δυνατότητα δωρεάν επισκευής ή αντικατάστασης και, όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, επιστροφή χρημάτων.

Εάν ο πελάτης ακυρώσει την παραγγελία ενώ έχει προπληρώσει, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής άλλου αντίστοιχου προϊόντος ίσης ή μεγαλύτερης αξίας. Εάν πάλι ο πελάτης επιθυμεί επιστροφή χρημάτων αυτό μπορεί να γίνει σύμφωνα με τον τρόπο πληρωμής της παραγγελίας του, είτε με αντιλογισμό στην χρεωστική/πιστωτική κάρτα, είτε με κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό του.

Τα χρήματα επιστρέφονται μόνο για το προϊόν και όχι για τις πληρωμένες υπηρεσίες.

Η διαδικασία επιστροφής χρημάτων μπορεί να διαρκέσει από 14 έως και 45 ημέρες αναλόγως του τρόπου πληρωμής της παραγγελίας, αφού πρώτα ελεγχθούν τυχόν επιστροφές προϊόντων και γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες με τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Ισχύον Δίκαιο

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε με την Εταιρία διέπονται και προστατεύονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το εμπόριο, το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων GDPR, καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας του καταναλωτή (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.

Καλάθι αγορών